Mijn allerlaatste tentoonstelling

17/11/23 -> 26/11/23 : prix libre

Vindt u ook dat het leven ons soms, met haar absurde diepgang, achterhaalde richtlijnen oplegt?  

Vindt u ook dat de kaarten die u bedeeld worden, en waarmee het lot haar plak zwaait, altijd een wat wrange kartonnen of plastic nasmaak hebben?

Maar, wacht eens even, kunnen we de plek die ons als bij toverslag werd toegewezen en die we dagelijks innemen, niet braak laten liggen en overleveren aan de grillen van de wind? Zijn we  voorbestemd de dorre of weelderige velden van onze voorouders eeuwig om te ploegen? Of kunnen we gul en samen nadenken over de verdeling van onze gemeenschappelijke middelen en metaforische tuinen? 

Als het antwoord u ongelofelijk naïef lijkt, dan is het waarschijnlijk ongeneeslijk. 

Gezegende zielen (Gezegenden?), kunnen jullie introspectieve schatten pijnloos opdissen ? De giftige wortels van onze liefde met hete tranen verpulveren? De bloemen van onze collectieve droom met een enkele geeuw stekken en de vruchten van onze vers afgestane plaats verwelkomen? 

 

Met Mijn allerlaatste tentoonstelling waagt Martin Wautié een allereerste speelse poging en nodigt de Brusselse kunstenaar ons uit om zijn stoutmoedige wereld te verkennen. 

We worden ondergedompeld in zijn universum die met een flinke dosis intimiteit, bewuste (of onbewuste) reizen en een bonte verzameling vraagstellingen, de bouwstenen van zijn creatieve werk omvat. 

Hij vergezelt ons door verlaten oorden en parasitaire dromen, waarbij onze zintuigen ondergedompeld worden in de duizenden bestemmingen die onze rol en onze positie, onstandvastig in het aanzicht van de vreemdheid van het leven, kunnen herschrijven. 

De tentoonstelling omvat schilderijen, tekeningen, sculpturen, video-installaties en geluidswerken. Je maakt er virtuele wandelingen bij heldere hemel, de collectieve loomheid wiegt je in slaap, je strekt je uit op het dichterlijke tapijt van een relatiebreuk en wacht geduldig tot het iets te spraakzame antwoordapparaat je aan het woord laat.

VERNISSAGE

vrijdag 17 november 2023 van 18:00 tot 22:00 

in aanwezigheid van de kunstenaar Martin Wautié en de leden van de vzw Ateliers Mommen.

Performance van Maxime Arnould & Léa Taral 

toegang en eerste drankje gratis

WIE? 

Martin Wautié is een multidisciplinaire kunstenaar die met video, geluid, geschreven tekst en nieuwe technologieën werkt. Hij verkent in zijn dagelijkse leven geladen plekken en intieme momenten die zijn eigen verstrengeling bevragen. Hij maakt complexe stukken die met eerlijkheid en scherpe humor zijn eigen omgeving weerspiegelen. 

OP HET PROGRAMMA?

Van 17 november tot 26 november 2023 

– vernissage: vrijdag 17 november om 18:00

– performance armes molles répression dure (zachte wapens, harde onderdrukking) : vrijdag 17 november om 19:00

– permanenties: van dinsdag tot zondag van 16:00 tot 20:00

– performance pour ou contre les chansons d’amour (voor of tegen liefdesliedjes): zondag 19 november om 16:00

– performance océan mer (zee oceaan): vrijdag 24 november om 19:00

– finissage + performance l’oeil écoute (het oog luister): zondag 26 november om 16:00

WAAR ? 

Salon des Ateliers Mommen

Liefdadigheidsstraat, 37 

1210 Saint-Josse-Ten-Noode