Foug

16/03/24 : prix libre

FOUG Collective presenteert zijn eerste intieme interdisciplinaire evenement. Op het menu: concerten, dj-sets en optredens bij @ateliersmommen, gehuld in een lichtgevende scenografie, het resultaat van een week lang residentie. De sfeer zal er een zijn van luisteren, contemplatie, dagdromen en feestvieren!

Programma: :

* voorstelling

HOEK Collectief

https://www.instagram.com/hoek.collective/

HOEK Collective is een onderzoeks- en creatiecollectief opgericht door 4 choreografen en performers die de functie en het belang van improvisatie en instant compositie in het hedendaagse choreografische landschap onderzoeken. Elise Ludinard, Théo Marion-Wuillemin, Victoria Kennett en Dunya Narli. Ze werken samen met DJ en geluidskunstenaar Elvira Nataloni.

De performance is een trioversie van hun onderzoek naar ontmoetingen, dromen, herinneringen en vervormde werkelijkheden. De voorstelling is aangepast aan de ruimte van Ateliers Mommen.

* woont *

Stéphane Odrobinski

https://linktr.ee/stephaneodrobinski

Stéphane Odrobinski, gevestigd in Brussel, is auteur, componist en performer en begeleidt musici zoals ASZUL. Hij is voornamelijk gitarist en beoefent fingerstyle picking en Bottleneck. Hij schreef LE BLEU DE LA RIVIERE TOURNESOL als eerbetoon aan JOHN FAHEY en Chill Out van THE KLF, een mix van een verlangen om terug te keren naar zijn favoriete instrument en een brug te slaan naar de Europese alternatieve scene die hem de afgelopen 10 jaar zo geïnspireerd heeft.

Het gespeelde stuk is een elektrische gitaarsolo die John Fahey’s Sunflower River Blues opnieuw componeert, de duur ervan verlengt en andere texturen biedt.

5amaseen

* dj sets

BLANCHE

https://soundcloud.com/blanchefelix

Blanche is een veelkleurig, vaak rommelig meisje, maar haar ritmische achtergrond verwelkomt elke vorm van zwier. Ze is afkomstig uit Normandië en woont nu in Brussel. #break #drum #weirdsound

Bobbi Watson

Bobbi Watson bouwt betoverende sonische reizen, tussen atmosferische lagen en tellurische grooves. Als drievoudig platina alchemist mengt ze techno, breakbeat, acid, ambient, dub techno en andere zorgvuldig geselecteerde kruiden tot een aanstekelijke kosmische trance.

https://soundcloud.com/bobbiwatson

DJ Fenouil is de verste groente in de mand. Deze groente wordt in de open lucht geteeld in de 4 uithoeken van de wereld en heeft al menig fijnproever verrukt. De ingrediënten – of ze nu zonovergoten zijn of van obscure synthetische gewassen – worden altijd met grote zorg ingekocht. De gerechten wisselen elkaar af, zoet, hartig en altijd pittig.

Humn

https://soundcloud.com/hunhumn

https://hunmn.bandcamp.com/

Humn, een autodidactische muzikant uit Brussel, verkende het nachtleven van Brussel en Berlijn na zijn studie beeldende kunst in Brussel. Ondergedompeld in het gebied van cinema en visuele experimenten, begon hij soundtracks te componeren, waarbij hij transcendentale en meditatieve invloeden samensmolt. Hij is ook resident DJ bij Lyl radio.

Pacôme Orzi

https://linktr.ee/pomusic

Actief in (elektronische) muziek en alternatieve cultuur sinds 2012.

Pacôme is DJ, verzamelt vinyl, componeert muziek, produceert geluiden, speelt piano, organiseert concerten, doet aan artistieke programmering die gendergelijkheid promoot en onderneemt projecten om artistieke en culturele ruimtes te creëren.

Tussen 2016 en 2021 was Pacôme betrokken bij de oprichting van een derde plek en een club, Phare Citadelle en KALT, in Straatsburg.


Betaling aan de bar en aan de deur = ALLEEN CASH

Metro > 2/6 Station Kunst-loi (5 min lopen)

Bus > 63/29/59 Halte Sint-Joost (6 min lopen)

Noctis > N05 Halte Sint-Joost


FOUG is inclusief, zorgzaam en respectvol.

Seksisme, homofobie, transfobie, racisme, grossofobie, validisme, classisme en alle andere vormen van discriminatie = UIT

Artwork : Inès Orzi / @orzines

https://inesorzi.wixsite.com/website/blog