HABITÉ·X·S — VERJAARDAGEN FESTIVAL 150+20

24/05/24 -> 26/05/24 : GRATUIT

Op 24, 25 en 26 mei 2024 opent het kunstenaarscomplex Ateliers Mommen zijn deuren om het 150-jarig bestaan van de site en het 20-jarig bestaan VZW te vieren.

 

Wonen. Leven in jezelf, leven in een gemeenschap, leven op een plek die meer dan honderd jaar oud is. Wees habité·e·x·s. Door creatie, ideeën en verlangen. Door een utopie; en dat alles binnen een wijk en een stad die voortdurend verandert.

Ter gelegenheid van deze uitzonderlijke verjaardag vieren we 150 jaar Cité en 20 jaar VZW. Een mooi excuus om samen te komen en dit zeldzame erfgoed en de mensen die hier al sinds 1874 wonen te vieren. Als bevoorrechte begunstigden van zeldzame creatieve en levensomstandigheden willen wij – de kunstenaars die hier vandaag wonen – aandacht besteden aan de collectieve krachten en solidariteit die deze plaatsen hebben doorkruist en nog steeds doorkruisen.

Het verjaardagsfeest wordt opgeluisterd door een uitgebreid activiteitenprogramma :

  • Open huis op het landgoed Mommen: de Salon en de groepstentoonstelling, de ateliers en appartementen van de kunstenaars en de tuin.
  • Een driedaags programma van performances, tentoonstellingen, installaties, concerten, participatieve workshops, lezingen en ontmoetingen.
  • Opening van de groepstentoonstelling in de Salon des Ateliers Mommen: vrijdag 24 om 18.00 uur.
  • Rondleidingen door de stad in samenwerking met het Musée Charlier.
  • Lancering van de overzichtsbrochure met een geschiedenis van de Cité, geïllustreerd met archiefreproducties.
  • De rue de la Charité is afgesloten voor verkeer: de straat is van ons!

➜ PROGRAMMA + PLAN

➜ PROGRAMMADETAIL

met de artiesten  :

null